SMYCKEN

MAGIC, MYSTERY & LOVE

Många som läst trilogin om Hjärtats väg skriver till mig och berättar om igenkänning och bekräftelse, en känsla av att vara något viktigt på spåret. Samtidigt hör jag om svårigheter att hålla fast den där känslan av magi, mystik och expansion som böckerna förmedlar. Jag har funderat mycket på det. Hur kan jag bidra till din fortsatta utveckling när boken är utläst? Det var i de funderingarna som tanken på smycken dök upp. Tre halsband, ett till varje bok, laddade med kraft och intention att ta med sig ut i vardagen. Ett vackert föremål att hänga om halsen, att fingra på, att återvända till för att påminna dig själv om vad som är viktigt i livet.

När jag träffade smyckesdesignern Marina Ebe, som driver butiken Själs Kärlek i Gamla stan i Stockholm, förstod jag att jag hittat rätt person att utveckla min idé med. Marina hade läst mina böcker, och blev mycket entusiastisk. Klart vi skulle göra magiska smycken tillsammans! Tillsammans har vi bollat idéer så att de tre halsbanden nu reflekterar det vi vill ge dig: Kraft att minnas hur betydelsefull, kraftfull och älskad du är!

Till varje halsband finns en text med smyckets intention. Du kan läsa dem här nedan, texterna följer också med när du köper smycket.

Smyckena tillverkas av ett litet familjeägt företag i Thailand. Arbetsplatsen präglas av stolthet och stor yrkesskicklighet, samtliga anställda är vuxna och arbetsförhållandena mycket goda. Stenarna till kollektionen är handplockade från Brasilien, Indien och Fjärran Östern. Bara stenar av högsta kvalitet och ursprung har använts i kollektionen.

Du kan köpa smyckena hos Själs Kärlek på Köpmangatan 4 i Gamla stan eller beställa dem på butikens hemsida. De finns också på NK Details i Stockholm och Göteborg.

 ”Tidigt kom budskapet att det skulle bli tre kraftsmycken. Den känslan har varit en fantastisk drivkraft, och den har lämnat efter sig en känsla av delaktighet i någonting större, i en tillit och ett överlämnande till den skapande processens egen inneboende styrka.” 

Marina Ebe, Själs Kärlek