LÄS BOKEN

Någonstans inom oss

Kan himlen vänta?

Rebecka är en framgångsrik yrkeskvinna som lever i ett till synes lyckligt äktenskap med maken Mikael. Ändå har hennes liv hamnat i en återvändsgränd, ett kaos som driver henne till det yttersta.

En sen höstkväll står hon på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar, framför sig den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller. Och faller gör hon. Historien skulle kunna vara slut där, men det är först nu den börjar. Frågan är om hennes beslut är oåterkalleligt eller om hon kan komma tillbaka till den värld hon just lämnat. Går det att ställa allt till rätta?

Vid sin sida finner hon Arayan, den skyddsängel hon inte tror på och till en början inte vill kännas vid. Ängeln försöker hjälpa henne att försonas med sig själv, sitt liv och det som ledde till hennes beslut. Men Rebecka lyssnar inte. Det enda hon vill är att återförenas med Mikael, och hon dröjer kvar vid sin mans sida för att rädda deras relation.

Då hon sammanförs med några andra vilsna själar blir hon motvilligt varse hur avståndet mellan henne och Mikael går djupare än hon velat se. I sin längtan efter närhet tvingas hon konfrontera rädslor och föreställningar om vad som egentligen är kärlek.

För Mikael blir Rebeckas död början på ett sökande efter vem hon egentligen var. Ett sökande som för honom allt längre bort från henne. Men kanske finns det ändå ett sätt att låta kärleken segra. För den som finner modet att släppa sin älskade fri.

Någonstans inom oss stannar inte vid det självklara. Det är en djupt berörande men också lekfull berättelse om liv och död, om en kärlek som går bortanför människors önskan att äga varandra och om längtan efter helhet och försoning med det som varit men inte längre är.

Någonstans inom oss finns också som ljudbok inläst av författaren.

(2011)