LÄS BOKEN

Att landa som en trana

Osannolika anteckningar i Grevens tid

“Vad vårt möte månne leda till vet ingen av oss ännu. Men jag anar, i min egen fantasis vidlyftiga förlängning, att vi tillsammans kan vara något stort på spåren.”

Han kallar sig själv Greven, en bokstavligen odödlig gestalt som med humor, elegans och en nypa provocerande uppriktighet delar med sig av erfarenheter från sina många liv. Vare sig han befinner sig i det gamla Egypten, i revolutionens Frankrike eller i självaste gudarnas boning förmedlar han sina berättelser om framgång och tillkortakommanden med värme och empati. Hans önskan att hjälpa, guida och med egna exempel visa hur även den snårigaste väg så småningom leder till upplysning, är lika underhållande som full av förtröstan.

“Att ta in och begrunda världen från ovan, att glida på vindarna och förbli orörd av det triviala. Sådan är tranans natur, men det är först när hon vinklar sina vingar för att ta mark som fågelns verkliga storhet kommer fram. När hon med bibehållen grace vadar genom träsk och sumpmark för att söka sin föda. När hon med tacksamhet finner näring i det så många andra ratar, det som kryper och krälar. När hon med sin dans ger liv åt slätten i gryning och skymning. I det diffusa gränslandet mellan väta och fast mark, mellan mörker och ljus.”

Att landa som en trana är en fantasi genomsyrad av hopp, kärlek och tidlös visdom.

Boken finns i inbunden utgåva, som pocket och ljudbok, inläst av författaren.

(2020)